Technikai információk a 2018. július 1-i NAV Online Számla induláshoz

Mint ahogy arról már többször hírt adtunk, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 2018. július 1-jétől hatályos 10.számú mellékletében foglaltak szerint adatszolgáltatási kötelezettség terheli az adóalanyt a legalább 100 ezer forint áthárított általános forgalmi adót tartalmazó, belföldi adózók közötti ügyleteiről kiállított számláiról.

Bízunk benne, hogy a szükséges regisztrációkat a NAV Online Számla felületén már Ön is megtette és a CO3 rendszerében is sikerült a beállításokat a megfelelő helyen kitöltenie és tesztelnie.

A változás kapcsán szeretnénk néhány további, technikai információval is ellátni Önt, hogy 2018. júlis 1-től mire érdemes figyelnie a számlák küldése során.

  1. Az a adatszolgáltatás emberi beavatkozás nélkül, azonnal, a számla kiállításának pillanatában, a CO3 rendszeréből automatikusan fog megtörténni.
  2. Az adatszolgáltatásokra érkező NAV válaszokat, a NAV ajánlásának megfelelően, a CO3 öt percenként frissíti.
  3. A beküldést követő visszaigazolásokat és a hozzájuk kapcsolódó esetleges teendőket a CO3 Pénzügy moduljában ellenőrizheti.
  4. A számlalista képernyőn, az érintett számlák sorainak végén láthatja majd a NAV státuszokat színkódolva. A visszaigazolásokra húzva az egerét, olvashatja a NAV visszajelzését és a szükséges teendőt:
    1. NAV rendben (zöld): Adatszolgáltatás teljesített, a számla üzletileg helyes. – Önnek további teendője nincs.
    2. NAV probléma (sárga): Adatszolgáltatás teljesített, azonban a NAV üzleti hibát talált benne! A hiba okát a CO3 Esemény naplóban, vagy a NAV Online Számla rendszerében ellenőrizheti.- Mivel a számla üzletileg nem helyes, ezért Önnek meg kell vizsgálnia a számla adatait, és a számlát érvénytelenítenie szükséges. Majd ezt követően ki kell állítania az új számlát a helyes adatokkal.
    3. NAV hiba (piros): Számla beküldése sikertelen. Kérjük, érvénytelenítse a számlát! Javítsa a hibát és állítson ki újat! – Önnek a visszaigazolás szerint kell eljárnia. Ez esetben valószínűsíthetően, a NAV rendszerének hibájáról van szó. Mindenképpen javasoljuk, hogy ilyen esetben látogasson el a NAV Online Számla oldalára és nézze meg a híreket, ahol az esetleges rendszer hibákról tájékozódhat.

A CO3 Pénzügy moduljában a számlákkal kapcsolatosan, mindig a legutolsó státusz információkat közöljük. Amennyiben Önnek időrendben, a részletes technikai (beküldés időpontja, válasz időpontja, hibák visszakereshetősége) információkra is szüksége van, javasoljuk a CO3 Esemény napló kiegészítőre történő előfizetést. Az Esemény napló nem csak a Pénzügy modult, hanem a fiók különböző moduljaiban végzett tevékenységeket is naplózza.

A fenti működés a CO3 rendszerében 2018.06.30-án 23:00-kor válik aktívvá.

Jelen, valamint a témában korábban megjelent írásainkat az alábbi linkeken érheti el:

Comments are closed.