Év eleji frissítések

Az elmúlt év utolsó hónapjaiban több apróbb funkció finomítását végeztük el, melyekről az alábbi modulokat és funkciókat érintik.

Pénzügy modul

A NAV Online Számla rendszere kapcsán kialakított CO3 színkódolt státuszokat (zöld – rendben, sárga – probléma, piros – hiba) a jobb érthetőség végett egy újabbal egészítettük ki. Ez a halvány zöld szín, melyhez a “NAV rendben, Üzleti hiba” rövid státusz szöveg kapcsolódik. A státusz azt jelenti, hogy a számla adatszolgáltatás rendben van, a NAV a számlát befogadta, az adatszolgáltatás megtörtént, azonban a NAV a számla tartalmában, összefüggéseiben talált ún. üzleti hibát. Az ilyen státuszok kezelése kapcsán a NAV az alábbi tájékoztatást adta a 2018. június 14-én kelt Online Számla Rendszer Interfész Specifikáció dokumentum 126. oldalán.

“A figyelmeztetéseket a feldolgozó rendszer szolgáltató jelleggel, az adatszolgáltatásra kötelezett adózó tájékoztatása céljából képezi meg és szerepelteti a válaszüzenetben. Az adatszolgáltatásban észlelt, de magát az adatszolgáltatást nem ellehetetlenítő problémákról nyújtott tájékoztatás célja, hogy segítséget nyújtson az adatszolgáltatásra kötelezett adózó oldalán jelentkező esetleges szoftverhibák, adatbeviteli hibák, hibás gyakorlatok észlelésében és javításában.


A jogszabály nem ír elő kötelezően követendő eljárást, így általános szabály nem adható arra vonatkozóan, hogy pontosan mi a teendő a figyelmeztetések esetén. Alapvetően a figyelmeztetésre okot adó körülmény jellege – szoftverhiba, adatbeviteli hiba, hibás gyakorlat – határozza meg a követendő eljárást. A figyelmeztetést kiváltó körülmények sokrétűsége miatt az adott szervezet jellegéből, tevékenységéből, létszámából következően a figyelmeztetést célszerű lehet a felhasználónak, a számvitelért felelős egységnek, a technikai támogató egységnek, a szoftver fejlesztőjének vagy ezek közül többnek is hozzáférhetővé tenni. “

Az XLS export funkcióval letölthető számla listát kibővítettük a számlák utolsó módosításának dátumával.

Raktár modul

Az termék lista és az egyes raktári készlet lista oldalakon, a táblázatos nézetben beállítható a nettó lista ár oszlop megjelenítése.

A Raktár – Jelentések oldalon új riport érhető el “Selejt és visszáru” néven. A riport segítségével a kiválasztott raktárra és időszakra kérdezhetők le a selejtezések és/vagy visszáruk.

Partner modul

Leírni nagyon gyorsan lehet, de ezzel ellentétben jóval hosszabb ideig tartott a Partner modulban, a tömeges email küldéshez használt szövegszerkesztő cseréje. Ezzel egyidőben az Email modulban is lecseréltük az email szerkesztőt. Az új szerkesztő szebb, gyorsabb és az új standardoknak megfelelő HTML kódok képes előállítani.

Általános változások

A PDF állományok generálásához használt kiegészítő új verziójára tértünk át. mPDF 5.7.4 -> 7.1 verzióra váltottunk.

Szintén verziót váltottunk a felületek interaktív kialakítását lehetővé tévő jQuery esetében is, minden modul tekintetében.

Bugfix

  • Pénzügy modulban a számla kiállítás dátum módosítás tiltva van, akkor ha korábbi napon volt a számla feltöltve, a kiállítás dátumát mindenképpen az adott napra teszi
  • Raktári szedőlista PDF-be nyomtatásának javítása
  • Új számla készítése közben új cég felvitele a nevében aposztróffal
  • Aposztrófot tartalmazó cégnév keresésének probléma megoldása a Partner modulban

Comments are closed.