Partnerek (CRM) modul megújítása és egyéb funkcionális változások

Az idei év nyara fejlesztési szempontból csendesebben, az új funkciók tervezése kapcsán annál mozgalmasabban telt. Ennek eredményeképpen az alábbi újdonságokról és változásokról szeretnénk beszámolni.

Pénzügyek és számlázás kapcsán

Felkészülve a 2020 első negyedévére várható, ismételt NAV Online Számla szabvány változásokra, melyek várhatóan még inkább kiküszöbölik a számla kiállítással kapcsolatos tévhiteket, tévedéseket – a CO3-ban folyamatosan finomítjuk a kapcsolódó ellenőrzéseket. Számla kiállításakor az ÁFA kulcs mező tartalmát ellenőrizzük és amennyiben az a NAV szabványnak nem megfelelő, egy felugró üzenetben tájékoztatást adunk. A rendszerben jelenleg használható ÁFA kulcsok lehetnek

  • szám értékek: 2, 5, 7, 12, 15, 18, 25, 27 – melyek %-os értékek. FIGYELEM! 0%-os kulcs, azaz a nulla számjegy alkalmazása nem megengedett.
  • szöveges értékek: AM – Adómentes; AAM – Alanyi Adómentes; TAM – Tárgyi Adómentes; TM – Tárgyi Adómentes; FA – Fordított Adózás. A szöveges értékek jelentik a 0%-os adókulcsot, de természetesen a számla kiállításakor az ügylethez megfelelő értéket szükséges kiválasztani.

Elektronikusan aláírt, hiteles számla kiállítása esetén a rendszer mostantól automatikusan a számla mellé csatolja a számla eredeti, hiteles PDF formátumú dokumentumát. Így a számla lista képernyőről, egy kattintással mindig elérhető az eredeti változat.

Ezzel egyidejűleg a Dokumentumok modulban új szűrési lehetőségként az e-Számla, mint szűrés feltétel is alkalmazhatóvá vált. Amennyiben csak a hiteles elektronikus számláit szeretné szűrni, akkor egyszerűen, egy kattintás segítségével megteheti.

CRM (Partnerek) modul újdonságai

A CRM modul megújulásának első lépéseként az ügyfél történetet alakítottuk át olyan módon, hogy az ügyféllel kapcsolatos összes aktivitás egy lapon látható. Az aktivitási listában egyszerre, időrendben láthatók a partnerhez rögzített

  • beszélgetések, levelezések jegyzetei
  • a partnerhez kötődő teendők
  • és azok a naptári események, melyeken a partner meghívottként szerepel.

Szétválasztásra kerültek a múltbéli aktivitások és a jövőbeni feladatok, események. Így mindig nyomon követhető és azonnal látható, hogy adott partner kapcsán milyen események történtek és mik következnek. Új jegyzet, vagy új teendő rögzítését az aktivitási lista tetején látható linkek segítségével lehet kiválasztani, majd azt az adatok megadásával rögzíteni. A teendők megjelenítése során továbbra is nyomon lehet követni a már lejárt teendőket, melyeket piros színnel jelenít meg a rendszer.

Az Ajánlatok fül kiegészült a partnerhez kötődő Projektek megjelenítésével is. Ugyanis egy megnyert ajánlatot annak teljesítése követi, mely feladat végrehajtást legjobban a Projekt modul segítségével lehet támogatni.

A CRM megújításának következő állomása lesz az értékesítési tevékenység támogatásának beépítése a rendszerbe a Lehetőségek (Opportunities) fülön, ahol az egyes partnerekhez kötődő értékesítési folyamat lesz kezelhető és nyomon követhető.

Fentiekhez képest apróság, de a CRM modul excel export funkcióját is átalakítottuk, így akár több, mint 150.000 partner adatot is könnyedén lehet exportálni.

Kollégák tagelése, jelölése

A Projekt beszélgetésekben és a CRM aktivitások jegyzeteiben a tagelés segítségével a CO3 fiók egy-egy felhasználóját lehet megjelölni, hivatkozni rá. Jegyzetelés közben a @ jelet írva, majd a felhasználó nevét gépelve megjelenik egy lista az aktív felhasználókkal, akik közül választani lehet a jegyzet írása közben. Ha valakire így hivatkoznak, akkor az email értesítési beállításaitól függetlenül automatikus email értesítést kap a bejegyzésről, amiben ilyen módon megemlítették.

Így még könnyebben és kézre állóbban lehet kollégákkal feladatokat, információkat megosztani a rendszer használata során.

Bugfix

  • Partnerek összetett keresőjében az aposztróffal történő keresésjavítása
  • Egyedi fiók testreszabások az API hívásokkor is működjenek
  • Regisztráció és fizetés folyamatának kompatibilissé tétele a PHP7.2 verziójával
  • Magánszemély partnerhez rendelt teendőről küldött email értesítő nem tartalmazta a magánszemély nevét.

Comments are closed.