Év eleji összefoglaló az elmúlt hónapok fejlesztéseiről

Az elmúlt év utolsó hónapjaiban és napjaiban a CO3 rendszerét érintő több fejlesztést és a rendszer működésével kapcsolatos optimalizálást hajtottunk végre. Ezekről egy csokorba gyűjtve szeretnénk informálni kedves felhasználóinkat.

A CRM (Partnerek) modult érintő változások

Azon cégek esetében is megjelennek a kapcsolt projektek az Ajánlatok és projektek fülön, ahol eddig csak a cég egyik emberéhez volt kapcsolva a projekt.

A CRM szegmensek képzését – valamilyen közös ismérv szerint leválogatott partnerek összessége – különböző, a partnertörzsön futtatott keresésekkel lehet összeállítani. Ebben nagy segítséget nyújt a Kibővített keresés, ahol a partnerek alapadatain kívül akár egyedi mezőkre is írhatunk keresési feltételeket. Az egyedi mezőkön futó kereséseket optimalizáltuk, így azok sokkal pontosabb eredményeket adnak.

Az egyes kereséseket követő XLS exportokban, bizonyos speciális esetekben nem a teljes, kijelölt lista került letöltésre. Ezt a problémát javítottuk.

Raktár modulban végzett finomítások

A Raktár modul egyik kiemelt funkciója a termékek tömeges betöltésének lehetősége egy XLS sablon segítségével. A betöltés során mostantól még pontosabb hibaüzenetekkel tér vissza a rendszer, ami alapján a felhasználók önmaguk képesek az XLS-ben esetleg vétett adathibákat javítani, majd a betöltést megismételni.

Szintén egy apróbb, ámde annál fontosabb javítás, hogy direkt indított – azaz például nem szállítólevélről – visszavételezés esetén tetszőlegesen lehet ügyfelet választani és rögzíteni. A szállítólevélről történő visszavételezés esetén természetesen a rendszer továbbra is automatikusan beemeli a partnert, akinek a szállítólevél ki lett állítva.

A bevételezéseket érintően a vonalkód lista alapján történő bevételezésnél beállításra került egy maximum 500 darabos termék fajta korlát. Tehát egy bevételezési űrlapon maximum 500 fajta terméket lehet bevételezni, a bevételezett készlet mennyiség természetesen tetszőleges lehet. Erre azért volt szükség, mert a későbbiekben a bevételezési űrlapok áttekinthetősége és kezelhetősége nagy mértékben javul.

Projekt modult érintő változások

A projekt modulban a Pénzügyi lap bővült új funkciókkal. Lehetőség van raktárban nem szereplő, tetszőlegesen meghatározott Termék hozzáadására az egyes projektekhez. A termékek – legyen az raktáron, vagy szabadon definiált – mennyisége mellett az Időtartam rögzítésére is lehetőség van. Ez egyfajta további szorzóként működik a termékek árkalkulációja során.

A Pénzügyi lap szerkesztő felületén több információt közvetlenül megjelenítünk (pl. profit ráta tételsoronként), hogy a tételek kezelése még egyszerűbb és gyorsabb legyen.

Az összesítő sorokban a termékkel és azok nélkül elérhető árbevételt és a beszerzési árakkal számolt költség kalkulálódik.

Árajánlat és munkalap készítésekor a szükséges paraméterek utolsó értékei mindig automatikusan betöltődnek az adott projekt vonatkozásában. Ezen kívül az elkészített árajánlat és munkalap XLS formátumban automatikusan, verzió számozottan csatolásra kerül a projekt dokumentumok közé. Így az egyes ajánlati változatok nyomon követhetővé válnak.

A rendszer alap működését érintő változások

Az alábbi változások végrehajtása hálátlan feladat, mivel sok munkával jártak, és csak akkor tekinthettük sikeresnek, ha a felhasználóink abból semmit sem érzékelnek. A szervereink operációs rendszerét a legfrissebb stabil verzióra váltottuk. A rendszer futását biztosító PHP környezet verzióját szintén az elérhető legfrissebbre állítottuk a jövőtálóság jegyében. Ez egyben 30%-os kód végrehajtás gyorsulást és még biztonságosabb futtató környeztet is jelent.

A kezelő felületek megjelenését segítő jQuery verziót ugyancsak a legfrissebbre váltottuk, amivel egy időben az Internet Explorer böngészők közül a minimálisan elvárt az eddigi 8-ashoz képest a 9-esre változott.

Végül, de nem utolsó sorban a Dokumentumok modulban mostantól lehetőséget biztosítunk mindenféle rendezési, szűrési és keresési lehetőség mellett a dokumentum méret szerinti rendezésre is.

Comments are closed.