Értékesítési és beszerzési folyamatok grafikus támogatása

A 2021-es év vége igazán mozgalmasra sikerült. Egyre több vállalkozás fedezi fel, hogy milyen hatékonyság javulást érhet el, ha digitalizálja a munkafolyamatait és ehhez ERP rendszert vezet be. Egyre többen felismerik azt is, hogy már nem elég egy egyszerű számlázó, nem elég egy különálló CRM (ügyfél nyilvántartó), nem külön raktár kezelőben gondolkodnak, hanem egy integrált rendszert szeretnének, amiben már minden kézreálló módon van kialakítva. Éppen ezt nyújtja a CO3 – már 10 éve. Repül az idő, 2021 decemberben 10 évesek lettünk! Egyre több cégnek segítünk, hogy jól átgondolt, valós ügyféligényeken alapuló, integrált rendszer használatával érhessenek el üzleti sikereket.

folyamat támogatása grafikusan

Értékesítés és beszerzés grafikus támogatása

Legújabb újításunk segítségével a Raktár modulban egy áttekinthető folyamatábra segít eligazodni az értékesítési és beszerzési gerincfolyamatok legfőbb lépései között. Látható, hogy melyik lépés után melyik következik. Az egyes lépésekre kattintva azonnal az adott lépéshez tartozó lista oldalakra juthatunk, vagy a zöld plusz (+) jelekre kattintva új ajánlatot, szállítót, számlát vagy bizonylatokat rögzíthetünk.

A munkafolyamati lépések egyben gyors elérésű linkek, melyek segítségével könnyebben lehet navigálni a funkció gazdag raktár modulban. Mindezt anélkül, hogy egyre mélyebb és mélyebb menü rendszerekben lefúrva kellene keresgélni.

Régebben a fejlesztési listánkon lévő tételhez is eljutottunk, és megoldottuk, hogy a szállítóleveleken, szállítói megrendeléseken mindig látható legyen a bizonylat létrehozójának neve. Ez az említett bizonylatok jobb felső sarkában látható. Ugyanezen bizonylatok lista nézeteiben is megtekinthető a létrehozó, ha az egér mutatót a bizonylat sorára húzzuk és egy másodpercet várva megjelenik egy lebegő felirat a névvel. Így megnyitás nélkül is látható, hogy adott bizonylatot ki hozta létre.

Számlákra rakható címkék

A Pénzügy \ Beállítások \ Címkék oldalon szabadon definiálhatók címkék, amik azután a számla listában jelennek meg. A címkék egy kattintással ki- vagy be kapcsolhatók az adott számlán. A kikapcsolt címke szürke, míg bekapcsolt állapotban zöld színű. Segítségükkel megoldható, hogy az egyes számlákon jelöléseket helyezzünk el nagy sebességgel. Ilyen jelölés lehet a “könyvelve”, “TIG megvan”, “elintézve”, stb.

A számlázáshoz kapcsolódóan megoldottuk, hogy a érvénytelenítő számla készítésekor a teljesítés dátuma átírható legyen. Fordított adózású áfa kulcs (FA) kiválasztásakor automatikusan megjelenítjük a “Fordított adózás” feliratot az adott tételsor megjegyzés mezőjében.

A Házipénztár kiegészítőben az alkalmazott szövegezéseket áttekintettük és még egyértelműbbé tettük. A pénztári műveletek listájában a zárás műveletnél megjelenítjük a záráskori, leszámolt összeget. A szövegezések mellett a záró és nyitó bizonylatok ikonjait is lecseréltük még beszédesebbekre.

Navigációs panel

A CO3 kezelő felületének bal oldalán látható navigációs panelt összecsukhatóvá tettük. Így lehetőséget adunk arra, hogy az egyes modulok űrlapjai még szélesebbek, nagyobbak legyenek hogy a rajtuk történő navigáció, vagy csupán már csak az olvasásuk még kényelmesebbé váljon.

A navigációs panelt a panel alján található link segítségével lehet összecsukni. Igény esetén pedig ugyanitt kinyitni. Összecsukást követően már csak a modulok ikonjai látható. Az egér mutatót föléjük húzva megjelenik a modul elnevezése.

Az összecsukott vagy éppen kinyitott állapotot a böngésző megjegyzi, így a következő belépéskor a navigációs panel az utoljára beállítottak szerint jelenik meg.

Bugfix

  • Házipénztár nyitás funkcióban induló pénzkészlet átírásának tiltása.
  • Új számla tételsor esetén, ha Garancia vagy Visszatartás típusú számla tétel volt az utolsó, akkor az egységár mező nem jelent meg.
  • API setInvoice metódus javítása a bevezetésre került tételsor típusok miatt.
  • Költségtétel szöveges ÁFA kulcsok kezelésének javítása.