A CO3 mától okostelefonos applikációként is elérhető – telepítse még ma!

Május elején adtunk hírt arról, hogy a CO3 kinézetét, szolgáltatás tartalmát és kezelőfelületeit átalakítottuk. Az elmúlt időszakban a munkálatok természetesen nem álltak meg.

Ennek eredménye, hogy a mai naptól a CO3 fiókja mobil alkalmazásként is elérhető, okostelefonokra telepíthető!

A mobil alkalmazás a képernyő méretéből és a telefon kezelésének sajátosságaiból fakadóan korlátozottabb funkcionalitást nyújt, mint a notebookon, vagy éppen asztali gépen elérhető változat. Ugyanakkor arra törekedtünk, hogy minden, a mobil munkavégzést támogató modul és üzleti folyamat elérhető legyen. Így például gond nélkül lehet ügyfelet, vevőt, vagy hozzájuk kötődő információkat, beszélgetéseket rögzíteni, számlát kiállítani vagy éppen a futó projekteket megnézni.

Hogyan telepítheti a CO3-at telefonjára?

Android alapú telefonok esetében (pl. Samsung, Sony, Huawei, LG, stb. márkájú telefonok) látogasson el fiókjának webcímére a telefon böngészőjének segítségével. A bejelentkezési oldalon a telefon automatikusan felkínálja a telepítés lehetőségét. Ezt fogadja el. Sikeres telepítés esetén a telefon nyitó képernyőjén megjelenik a CO3 ikonja, mellyel az alkalmazást elindíthatja.

iOS alapú telefonokon (az összes Apple iPhone telefon), szintén a telefon böngészőjével látogasson el a fiókjának webcímére. Egy felugró ablak tájékoztatja a teendőkről. Kövesse ezeket az utasításokat, melynek eredményeképpen a CO3 ikon megjelenik a telefon képernyőjén. Az alkalmazás az ikonra kattintva indul.

Ennél egyszerűbb talán már nem is lehetne a telepítés! 🙂

TIPP: Ha nem tudja pontosan mi a fiókjának címe, akkor látogasson el erre a címre és végezze el a fent leírt telepítési lépéseket.

Egy kicsi technológiai áttekintés

A CO3 a leginkább előre mutató technológiákat alkalmazva egy ún. Progressive Web Application-t (PWA) alkotott. Ez a telefon böngészőjében futó, online kapcsolat nélküli munkát is lehetővé tévő megoldás. Persze a CO3 esetében az online internet kapcsolatra mindig szüksége lesz, de lefedetlen területeken, bizonyos funkcióknál a kapcsolat hiánya sem fog problémát okozni.

Az Android alapú telefonok eddig is támogatták, de a legújabb iOS verzió 2020 szeptemberi megjelenésével az Apple platformján is támogatott lesz a kényelmes FaceID és TouchID azonosítás – azaz az arcképünkkel vagy az ujjlenyomatunkkal is azonosíthatjuk magunkat. Így várhatóan idén ősszel a CO3-ba, az ilyen azonosításra képes telefonokon, ezek segítségével is be lehet lépni, mellőzve a felhasználónév és jelszó megadását. Ettől a CO3 használata még kényelmesebbé, még egyszerűbbé válik.

Miután telepítette és kipróbálta mobil applikációnkat, kérjük ossza meg velünk a véleményét a support@co3app.com címre küldött levélben, hogy még jobbá tehessük a rendszerünket.

Még nincs CO3 fiókja? Regisztráljon még ma!