CO3 „ráncfelvarrás”, avagy a nagy megújulás

Az elmúlt időszakban a mindennapjainkat meghatározó COVID-19 járvány kezdetekor eldöntöttük, hogy a #maradjotthon kereteit arra fordítjuk, hogy ügyfeleinknek a szolgáltatásunkat oly módon alakítsuk át, hogy a járvány véget érésekor együtt, megerősödve térhessünk vissza a mindennapokhoz.

Jelentősen átalakítottuk a CO3 kezelőfelületeit, hogy megfelelhessen a digitális kor elvárásai szerint átalakuló felhasználói igényeknek. A megújulás trendibb, szexibb designt, szellősebb megjelenést és könnyebb kezelhetőséget hoz.

Az elmúlt hetek megfeszített munkájának eredményeképpen örömmel tesszük elérhetővé új felületeinket. Az egyes modulok kezelő felületei a képernyő teljes egészét kitöltő módon jelennek meg. A szakzsargon szerint ún. „responsive design” megjelenést kaptak. Így, ha az asztali számítógép nagy felbontású monitora előtt ül ugyanúgy élvezheti a rendszer használatát, mintha notebookot tartana az ölében, vagy éppen tabletet a kezében. Mi több, néhány hét múlva már, az átalakulás következő lépéseként, mobilos applikációként is használhatja a CO3-at!

A felületek átalakítása mellett, nagyobb betű méreteket alkalmazunk, míg a betű típusok az egyes eszközök, operációs rendszerek betűtípusától függ. Így még szebb lett és még inkább az adott felhasználó igényeihez igazodik a CO3. Ezek mellett az egyes funkciókat ikonokkal egyértelműsített linkekkel tettük elérhetővé. A legfontosabb funkciókat minden egyes modulban fixen megtalálható helyre tettük, a felső sávba. Az elhelyezések mellett az ún. akció gombok – pl. egy űrlap Mentés gombja – új designt és színkódolást kaptak.

A legjelentősebb megújulás a Projekt modult érintette, ahol nem csak egyszerű ráncfelvarrás, hanem a funkciók újra gondolása, újra rendezése is megtörtént. A leginkább említésre méltó a projekteken belüli Teendők kezelése és a Whiteboard funkció megjelenése, amely a projekten belüli közös gondolkodást és munkavégzést támogatja.

A megújult CO3-mal kívánunk sok munkát 🙂 jó egészséget és kitartást a következő időszakra.