A CO3 már a NAV 2.0 számla sémáját alkalmazza

A NAV 2020. február 28-án hajnalban sikeresen elindította a 2.0 XSD séma alkalmazását az éles Online Számla rendszerben. Az új séma használata – ahogyan arról korábban írtunk – 2020. április 1-től kötelezően alkalmazandó.

A CO3 ügyfelei azonban már a mai naptól a 2.0 XSD séma szerint teljesítik a kötelező adatszolgáltatásaikat a NAV Online Számla rendszere felé, mivel a hétvégén a rendszereinket sikeresen átkapcsoltuk az új verzióra!

Így minden ügyfelünk maradéktalanul teljesíti a NAV előírásokat a számla küldése kapcsán. Eközben és ettől függetlenül még megannyi funkcionális fejlesztéssel és apró hiba javítással készültünk el, melyekről az alábbiakban olvashat.

Raktár modul változásai

Tömeges ár változtatás – átárazás – lehetősége eddig is adott volt, százalékos érték megadásának segítségével. Mostantól azonban lehetőség nyílik fix összegekre történő átárazásra is a termékek lista, nagyker és alapértelmezett beszerzési árai kapcsán.

Webáruházi integráció esetén, a beérkező Vevői megrendelésekből két lépésben lehetett számlát készíteni. Az első lépés a Vevői megrendelés lezárása, a második lépés a lezárt megrendelésből megnyitása, majd a számla készítése gomb megnyomása volt. A folyamatot egyszerűsítve, lehetőséget adunk a számla készítésére a nyitott Vevői megrendelésről közvetlenül is. Így egy lépés kimarad, ami a folyamatot gyorsítja.

A Vevői megrendelések a lezárásukig megbonthatók a vásárló igényei, vagy éppen a raktári készlet alapján. A megbontásakor a kijelölt tételsorokat mostantól összegezzük az űrlap alján. Így látható, hogy mennyi tétel kerül majd az új vevői megrendelésre.

A Vevői megrendelések között eddig lehetett a vevői megrendelés fej részének adataira keresni, így például a vevő nevére címére, vagy éppen a megrendeléshez fűzött megjegyzésre. Mostantól azonban már a megrendelés tételsoraira is lehet keresni, így akár cikkszám alapján is kikereshető egy-egy megrendelés.

Raktár modulban elérhető Jelentéseket csak a generálásukat követően lehetett XLS formátumba exportálni. Mostantól lehetőséget biztosítunk a közvetlen XLS export készítésére. Ezt a kiválasztott jelentés űrlapján adhatja meg egy checkbox segítségével.

Projekt modul

Az egyes Projektekhez kapcsolhatunk Teendő listákat. Ezek eddig relatíve önálló életet éltek. Mostantól ha egy teendőt készre állítanak – kipipálnak -, akkor a rendszer egy automatikus email üzenetet küld a projekt összes résztvevőjének, hogy az adott teendő végrehajtása megtörtént.

A projektek átfutási ideje megjeleníthető a naptárban. A teljesült projektek esetén az átfutási idő automatikusan törlődik a naptárból. Mostantól az összes olyan státusz esetén is töröljük a naptári bejegyzést, mely státuszoknál a “Lezárt, nem teljesült” fő-kategória lett beállítva.

A CRM modulban beállítható egyedi mezőkhöz hasonlóan, mostantól lehetőség nyílik Projektek modulban is egyedi mezők felvitelére. Ezt a Projektek – Beállítások – Egyedi mezők lapon lehet megtenni SuperAdmin jogosultsággal. Az itt beállított mezők minden egyes projekt Adatlapján megjelennek, ahol azok értékeit lehet rögzíteni adott projekt vonatkozásában. Az egyedi mezők lehetnek egyszerű szöveges mezők, legördülő listák, rádió gombok vagy éppen checkbox-ok.

Végül, de nem utolsó sorban, a Projektek évenkénti nézete mellett elérhetővé vált egy “Minden projekt” szűrési lehetőség, mely segítségével az összes év minden projektje egyben lekérdezhető.

Bugfixek

  • Naptár modul bejegyzéseinek felhasználóra szűrés átalakítása
  • Pénzügy modul XLS exportban szereplő, bejövő devizaszámlák esetén tizedes jegy javítása
  • Raktár termékek XLS export sebesség optimalizálása