Raktár modul fejlesztések és XLSX natív export formátumok

A raktár modul új használati lehetőségekkel és jelentés típusokkal bővült. A változásokat az alábbiakban mutatjuk be.

Termékcsoport leltár

A CO3 korlátlan számú raktár (ami akár jelenthet polcot is!) nyitható meg. Amikor ezek leltározását végezzük, akkor az adott raktár zárolásra kerül, ami azt jelenti, hogy a benne lévő termékeken ún. aktív -készletet módosító- műveletek nem hajthatók végre. Ilyen esetben a leltár befejezéséig például nem lehet közvetlenül raktárról értékesíteni, mint ahogyan bevételezni sem.

A termékcsoport leltár választásakor azonban lehetőség van az adott raktáron belül, csupán egy termékcsoportot vagy éppen gyártó vállalatot kiválasztani. Ez azt jelenti, hogy a raktáron belül csak a termékcsoportba tartozó vagy a kiválasztott gyártótól származó termékek kerülnek zárolásra, nem a teljes raktár. Így lehetőség nyílik egy nagyobb készlet mennyiség kényelmesebb, részletekben történő leltározására is.

Mozgatási bizonylat, „bizományosi szállítóként” történő nyomtatása

Amennyiben Ön a raktárak között bizományos partnerei számára különálló raktárakat nyit, akkor nagy valószínűséggel azokba egyszerű mozgatással teszi át a termékeket, melyeket a bizományos partnerének kiad eladásra. Eddig a mozgatási bizonylatot lehetett kinyomtatni és aláírásokkal ellátni, mint átvételi bizonylatot. Ez a lehetőség megmaradt, azonban, ha a mozgatási bizonylaton a „Nyomtatás nagyker árral” opciót bejelöli, úgy a bizonylat a Bizományos szállító nevet kapja és a mozgatási bizonylaton szereplő bevételezési ár helyett a termékek nagyker árát jeleníti meg. Az így kapott bizonylat még egyértelműbb a bizományos partnerek számára.

Termék forgási jelentés

A termék forgási jelentés egy új jelentés típus, mely méretsorosan, vagy a nélkül megmutatja a kiválasztott időszakban bevételezett összes termékeket, azokból mennyi került bizományos raktárakba és mennyi volt az összes eladás. Így termékre lebontva képet lehet alkotni arról, hogy mi az ami fogy és mi az ami nem. Illetve a fogyások milyen eladott darabszámokat produkáltak.

Termék eladási ráta jelentés

A jelentés hasonló a termék forgási jelentéshez, mivel ugyanúgy az eladásra és az áru forgások sebességére koncentrál. Itt azonban a konkrét darabszámok helyett a rendszer arányokat számol. Megmutatja, hogy adott termék mennyiségből, adott időszakban annak hány százaléka fogyott el. Így könnyen top listákat lehet felállítani és megfigyelni, hogy melyek az eladások alapján legnépszerűbb termékek.

Natív XLSX exportok

Ahogyan arról tájékoztatást adtunk augusztus elején, a Microsoft által kiadott Office programcsomag frissítés a CO3 korábbi XLS export lehetőségét elrontotta. Az elmúlt két hétben ezért a CO3-ban elérhető XLS export lehetőségeket teljesen átalakítottuk natív XLSX formátumúvá.

Ez azt jelenti, hogy az Office frissítés már nem okoz problémát, minden export megfelelően működik. Ezen kívül pedig a CO3-ban előállított és letöltött XLS állományok azonnal szerkeszthetővé váltak az Excel segítségével. (nem kell a régóta használ Mentés másként… funkcióval Excel formátumban külön lementetni az exportokat)

Apróbb javítások

  • Pénzügy modulban a kintlévőség listán nem jelentek meg a részfizetett számlák, csak a teljes számla értékével tartozásban lévők.
  • Raktár modulban az Ügyfél/szállító történet lekérdezést bővítettük termék csoport szűrési lehetőséggel