XLS formátumú jelentések generálása

Az elmúlt napokban több kedves felhasználónk jelezte, hogy a Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező gépeiken, a CO3 egyes moduljaiban található export során keletkezett XLS fájlt, a Microsoft Excel 2010 néhány napja nem nyitja meg. Csak egy üres szürke oldal jelenik meg. Interneten található Microsoft support javaslat, mely szerint a Microsoft Office javító csomag telepítése megoldás lehet, nem segít.

A hiba ismert számunkra. Vizsgálatunk során kiderült, hogy a Microsoft Office csomag 2016. július 14-én kiadott frissítése okozza a problémát. Egyelőre hivatalos gyógyír nincs. Ezért csapatunk gőzerővel dolgozik azon, hogy minden egyes XLS exportunkat natív XLSX formátumúvá alakítsunk át. Az első ilyen el is készült a hétvégén és élesítésre is került. Ez a Pénzügy modul XLS export funkciója!

A többi modult érintő (CRM, Projekt, Raktár) XLS export formátumokat folyamatosan állítjuk át XLSX formátumra, de ez jelentős időt vesz igénybe, így kérjük szíves türelmüket.

Számítástechnikában jártasabb -és a fenti hiba kapcsán érintett- felhasználóink számára átmeneti megoldásként egy kerülőutat tudunk ajánlani. A CO3-ból letöltött XLS export állományt a Notepad++ ingyenes szoftverben szükséges megnyitni, majd ismételten, változatlan formában lementeni más néven. Ezt követően az így keletkezett új XLS állományt az Excel a korábban megszokott módon megnyitja. Ez nyilván egy körülményes módszer, de addig is alkalmazható, amíg mi nem állítjuk át az összes exportunkat.

Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük,

CO3 Team

Comments are closed.