Az idei év első újítás- és bugfix csomagja

Ahogyan azt már kedves ügyfeleink megszokhatták a CO3 rendszerébe folyamatosan kerülnek be az újdonságok és azokról időről-időre, összefoglaló módon adunk hírt. Az alábbiakban a 2017-es év első összefoglalóját tesszük közzé.

Raktár modult érintő újdonságok

A korábbról már jól ismert Leltári folyamatot használhatósági szempontból felülvizsgáltunk és egy új, egyértelműbb designt kapott. Az új design segít nyomon követni a leltár lépéseit, és segítséget nyújt az éppen soron következő lépés végrehajtásában.

Több felhasználónk jelezte, hogy amennyiben a többszöri megerősítés ellenére is véletlenül indította el a leltár folyamatát, akkor legyen lehetősége annak megszakítására. Ezt a lehetőséget is elkészítettük és az ilyen esetekben a Leltári ív lezárásig a leltár bármikor megszakítható, az addig rögzített adatok törlődnek.

Vonalkód olvasóval történő leltár során előfordulhatott, hogy olyan terméket is lecsipogtak, mely még nem volt készletre véve (vagy termék csoport leltár esetén, nem az adott csoportba tartozik). Ebben az esetben a leltár zárása a probléma feloldásáig nem volt indítható. Mostantól a rendszer ezt figyelemmel kíséri és a leltározás korrekció lépésben feltüntetésre kerül. A leltározást végző kollégának lehetősége van a hibásan bevitt termékeket megtekinteni, majd a hibásan felvitt sorokat egy mozdulattal törölni. Ezt követően a leltár probléma nélkül zárható.

Szállítólevél készítésekor előforduló hiba, hogy a terméket nem a gépelésre megjelenő listából választják ki, hanem egyszerűen begépelik. Ez esetben azonban a rendszer nem tudja, hogy melyik termékről van szó, mivel a terméket valójában nem választották ki. Ilyen esetekben a rendszer piros háttérszínnel jelöli meg az érintett tételsorokat és nem engedi menteni a  szállítólevelet.

A szállítólevélen eddig is megjelent az azon szereplő összes tétel darabszáma. Lehetőség van arra, hogy ezt a számot a nyomtatási képen is megjelenítsék. Ezt a Raktár – Beállítások oldalon tehetik meg. Ehhez hasonlóan ugyanezen funkcionalitás a Pénzügy modulban, a számlák esetén is bekapcsolható. Tehát lehetőség nyílik a számlákon az összes tételszám megjelenítésére.

Végül, de nem utolsó sorban a CO3-ból kiküldött email üzenetek – legyen az automatikus, vagy a felhasználó által kezdeményezett – célba jutásának sikerességét erősítettük meg. Ezt az eddig is beállított SPF rekord mellett, a rendszerünkből küldött üzenetek DKIM kulcsolásával és DMARC házirend hatályba léptetésével értük el.

Bugfix

  • Jelszó reset hardening
  • Infopulton megjelenő devizanemek 2 tizedesre kerekítése
  • Projekt erőforrás adatmódosítás bug
  • Leltár zárásakor használható automatikus selejtezés bug javítása
  • CRM modulban mentett keresések rendezettségénél hiányzott a cégnév szerinti rendezés
  • Email modulban IMAP folderek automatikus fordítása szótár alapján

Comments are closed.