2020. utolsó negyedéves fejlesztései és NAV átállás az újév fordulóján

Az elmúlt  hetekben több fejlesztést is megvalósítottunk a CO3-ban és ismét nagyon fontos változás előtt állunk a NAV adatszolgáltatás tekintetében. Ezeket az információkat az alábbiakban ismertetjük.

MacBook Pro

NAV Online Számla – ismét fontos határidő közeleg

2021.01.04-től tovább bővül a NAV Online Számla adatszolgáltatás mennyisége – gyakorlatilag kiterjed szinte az összes értékesítési számlára. Ettől az időponttól, értékhatártól függetlenül,  már a magánszemélyek számára kiállított számlákról is adatot kell szolgáltatni a NAV részére. Noha a hivatalos indulás 2021.01.04, a Pénzügy Minisztérium által kommunikált, szankciómentes időszak 2021.03.31-ig tart majd. A CO3-nál azonban fejlesztőink hetek óta a NAV 3.0 verzió illesztésén dolgoznak, ami azt jelenti, hogy 2021.01.04-vel mi biztosan átállunk az új verzióra, így a CO3 ügyfeleinek most sem kell aggódnia.

Az egyedüli bizonytalanságot az okozza, hogy a hivatalos éles indulás előtt 3 héttel, még mindig mozog a NAV által vezérlet specifikáció, de reméljük megküzdenek a feladattal és egy stabil, megbízható rendszerrel fogadják majd az általunk küldött számla adatokat.

Az elmúlt időszak jelentősebb fejlesztései

Az elmúlt időszakban a Pénzügy modul újításait helyeztük előtérbe. Ennek eredményeképpen születtek meg az alábbi fejlesztéseink, melyek a pénzügyi munkatársak, vezetők és a cégvezetők munkáját hivatottak nagyban segíteni. Több, hasznos kimutatást gyűjtöttünk egy csokorba a Pénzügy modul nyitólapján elérhető „Kimutatások” link mögé.

  • Eredmény kimutatás – a vállalkozás bevételeit és kiadásait a kívánt időszakra mutatja, illetve az ezek különbözetéből számított eredményt, valamint az eredményrátát.
  • Cash flow kimutatás – a vállalkozás adott időszakra vetített pénzállományának mozgását mutatja, azaz, hogy adott pillanatban mennyi pénzünk van/volt. Grafikonos és táblázatos formában készül el a részletes riport.
  • Likviditás tervezés – a jövőbeni bevételek és kiadások alapján a rendszer kiszámítja a bankszámlánk várható egyenlegét. A kiválasztott vonatkozási időszak függvényében nap, heti vagy havi bontásban kerülnek kiszámításra a várható pénzügyi információk.

Egyedi mezők már a számlákon is!

Egyedi mezők beállításának lehetősége kimenő számlákon és költség tételeken is lehetségessé vált. Az egyedi mezők definiálásával tovább bonthatók, még hatékonyabban szűrhetők és mutathatók ki a pénzügy adatok. A mezők nevei és értékei szabadon definiálhatók. A mezők megjelenítése szabályozható, hogy csak a bevételeken, vagy a költségtételeken, vagy mindkettőn megjelenjenek.

Cégcsoport kezelés

A CO3 nagyvállalati ügyfelei részére már eddig is nyújtottunk a rendszerben cégcsoport kezelési lehetőséget. A felhasználói élmény fokozása érdekében, a cégcsoporton belüli cégek között, nagyon egyszerű váltási lehetőséget fejlesztettünk ki és tettünk elérhetővé. A cégcsoporton belül a kollégák egyszerűen, de jól elhatároltan tudnak a CO3-as fiókjukban a különböző cégeik között váltani, és a jogosultságaik függvényében a különböző funkciókat, felületeket elérni, kezelni. Így már nem kell cégenként külön-külön felhasználóval rendelkezni. Elég egy felhasználói fiók és azzal bármely hozzárendelt cég könnyedén elérhető, kezelhető. A cégcsoport kezelés jelenleg a Speciál díjcsomagunkban érhető el.

Projektek

A CO3 Projekt modulja kapott egy kis „színt”. A legújabb fejlesztésünkkel, a projektek státuszai szín kódoltak lettek. A lezárt, teljesült projekt státusz jelző kapszula színe zöld, a lezárt, nem teljesült projekteké piros. Míg a folyamatban lévő, futó projekteké narancssárga, a terv állapotban lévő projektek jelző kapszulái pedig lila színt kaptak. Ezzel a felhasználók számára, már ránézésre is beazonosítható az egyes projektek aktuális státusza.

Dokumentum státusz kezelés

A Dokumentumok modul egy apróbb, ám annál hasznosabb kiegészítést kapott. Beépítésre került a státusz kezelés lehetősége, amivel ez egyes dokumentumokhoz a következő státuszok választhatók: véleményezés alatt, aláírásra vár, aláírt-élő szerződés vagy lejárt. Ezzel a lehetőséggel a dokumentumok státusz kezelése, további csoportosítása és azok nyilvántartása válik lehetővé.

Felhasználói avatar

A Felhasználók és beállítások modulban a felhasználóknak eddig is lehetőségük volt arra, hogy profil képet töltsenek fel maguknak. Amennyiben ezt nem tették meg, a rendszer automatikusan a monogramjukat jelenítette meg profilképként, a különböző modulokban. Újdonság, hogy amennyiben a felhasználó nem kíván profil képet feltölteni, mostantól 11 különböző, kedves, rajzolt avatarból választhat magának egyet.

Bugfixek

  • Ha a számlán, mely szállítólevélből készült, utólag kedvezmény adására került sor, az eddig fennálló ELÁBÉ számítási hiba javítsára került.