10 kényelmi újdonság és NAV 1.1 átállás

Több, régóta a fejlesztési listánkon lévő újítást, kényelmi változtatást hajtottunk végre a CO3-ban. Nem is nagyon szaporítanánk a szót, inkább sorra vennénk ezeket a megszokott módon, modulonként.

Pénzügyek modul újdonságai

Az egyik legfontosabb hír, hogy a CO3 a mai naptól átállt az új 1.1 számú NAV Online Számla interfész verzióra. Így már minden, a rendszerben kiállított számla a legfrissebb NAV technikai követelményeknek megfelelően kerül feladásra.

Az automatikus számla beküldése kapcsán a számlák kitöltési hibái egyre inkább a fókuszba kerülnek, így megteszünk mindent, hogy a felhasználókat segítsük mindennapi munkájukban. Ezért mostantól a mínusz engedmény megadását vizsgáljuk és nem engedélyezzük a sem a számlákon, sem pedig a szállítóleveleken.

Újdonság és kényelmi funkció, hogy számla kiállításakor, vagy újranyomtatásakor közvetlenül kiválasztható, hogy a számla képe mely támogatott nyelven nyomtatódjon. Fontos megjegyezni, hogy csak a számla képen megjelenő fix adatok kerülnek fordításra. A tételsor, a megjegyzés mezők, vagy éppen a bevitt mennyiségi egység nem kerül fordításra.

Régi kérésnek eleget téve, megoldottuk, hogy a kimenő számla fizetettségi adatai (dátum, összeg) utólag is javíthatók. Ezt a funkcionalitást csak Controller vagy SuperAdmin jogosultsággal lehet elérni.

Partnerek (CRM) modul

Partnernek történő ajánlat adásakor, vagy annak a státusz váltásakor mostantól egy automatikus bejegyzés jön létre az ügyfél történetébe. Így folyamatosan nyomon követhetővé válik, hogy melyik ajánlat mikor, milyen státuszba került: ajánlat adva, nyert, vagy bukott.

A Google megváltoztatta Google Map szolgáltatásának kondícióit. Ezért úgy döntöttünk, hogy a partnerek adatlapján megjelenő térképet az OpenstreetMap szolgáltatásának igénybevételével oldjuk meg. Amely partner adatlapján a cím adatok kitöltésre kerülnek, ott mostantól az OpenstreetMap térképe jelenik meg automatikusan.

Projektek modul

Új projekt nézet érhető el, Áttekintő nézet néven. Ez az eddig ismert projekt lista nézetekhez képest több oszlopot, ezáltal több információt tartalmaz. A projekt lista nézetek (Minden, Aktuális, Áttekintő) egy-egy szűrő sorral bővültek. Segítségükkel minden egyes megjelenő oszlop tartalmára lehet szűrni. A szűrés vonatkozhat szöveg részletre, de lehet teljes szöveg is. A különböző oszlopokba beírt szűrési feltételek összeadódnak, együttesen érvényesülnek a lista elemein automatikusan megjelenítve a találatokat és eltűntetve a nem releváns sorokat.

Projekt státusz váltásokról a rendszer automatikus email értesítőt küld a projekt résztvevői számára,ha azt a Projektek – Beállítások – Projekt státuszok lapon bekapcsolják.

Projektekhez történő dokumentum csatolásakor küldött email értesítést minden felhasználó a kívánságának megfelelően ki/be kapcsolhatja a saját profil oldalán, az értesítések között.

Projektek kapcsán szintén beállítható, hogy új projekt létrehozásakor a projekt átfutási ideje alapértelmezetten látható legyen-e a naptárban. Szintén kivlasztható, hogy mely naptári esemény kategóriába kerüljön a projekt idővonala.

Bugfixek

  • Raktári bizonylat sorszám osztás másodperc alapról, századmásodperc alapúra váltása.
  • Projekt beszélgetésekben aposztróf használata esetén a bejegyzés nem került rögzítésre.
  • API hívások válasz üzenetében, az adott XML node üres értéket adott vissza, ha az egy & jelet tartalmazott.
  • MNB árfolyam timeout túl magas értéke csökkentve lett, hogy MNB web szolgáltatásának hibája esetén az Infopult megjelenítése gyors legyen.
  • Partner XLS import esetén a betöltendő XLS állomány celláiból a sortörés karakterek kiszűrése.

Comments are closed.