Februári frissítési csomag

Akadnak olyan fejlesztéseink, melyek a jelentősebb újítások miatt kicsit háttérbe szorultak, ezért az aktiválásukat követően még nem sikerült hírt adnunk róluk. Bár számos ügyfelünk időközben valószínűleg már felfedezte őket és örömmel használja, most azért pótoljuk az elmaradásunkat és szót ejtünk ezekről is.

A fejlesztéseket a megszokott módon modulokhoz kötötten ismertetjük. A főbb frissítéseink most a Partnerek-CRM, a Pénzügyek valamint a Raktár modulokat érintik.

CRM-Partnerek modul

three men laughing while looking in the laptop inside room

Árvariációk

Szemfüles felhasználóink már találkozhattak nemcsak a Raktár, de a CRM modulban is az „árvariációkkal”. Legyen szó az említett két modul bármelyikéről, az árvariációkat a Raktár modul oldalán, a Beállítások alatt lehet központilag felvinni.

Itt található az „Árvariációk” fül, mely alatt rögzíthetjük a különböző árváltozatok nevét és kapcsolódó devizanemüket. Annyit és olyan devizanemben lehet rögzíteni ezeket,  ahogy azt a vállalkozás megkívánja. Az árvariánsok rögzítését követően a termékek adatlapján az „Ár információk” alatt lehet az adott termékhez megadni a használni kívánt árvariációkat és azok pontos értékét.
Ezt követően pedig, ha a terméket Vevői megrendelésre vagy Szállítólevélre tesszük, a tételsor végén lehetőség adódik a használni kívánt árvariáns kiválasztására.

A Partnerek-CRM oldalon az ügyfél adatlapjának szerkesztésekor, a Pénzügyi beállítások alatt lehet ügyfélhez kötötten megadni, hogy melyik árvariánssal kalkuláljon a rendszer pl. egy szállítólevél készítése során.

Ügyfél hívások telefonról

Elérhető egy újabb hasznos funkció a CRM modulban, mégpedig az, ha az asztali gépünkről vagy okostelefonunkról a partnerhez beállított telefonszámot a partner adatlapján lekattintjuk, akkor a „Telefonhívás kezdeményezve” bejegyzés  azonnal bekerül a partner ügyféltörténetébe. Ha mobilról tesszük meg ugyanezt, akkor a telefonszám megnyomására a rendszer már hívja is a partnert.

Pénzügyek modul

A Költségszámla workflow bővítményt használó ügyfeleink számára kedvez igazán a következő funkció. A tervezett státuszú számlák esetében beépítésre került a „Befogadásra vár” nyomógomb. A gomb segítségével, a NAV-ból letöltött, tervezett státuszba került költségszámlák esetében, a tervezett státuszból rögzített státuszba lehet küldeni a számlát. A gomb megnyomásával a már jól ismert munkafolyamati űrlap nyílik meg, ahol kiválasztható az a kolléga, aki az ellenőrzés ezen szakaszában kell, hogy a számlát kezelje. A továbbítás ténye a munkafolyamat előzményein belül ugyanúgy nyomon követhető, mint eddig. A workflow folyamatát ezáltal egy plusz ellenőrzési ponttal láttuk el, így tovább csökkenthető a hibázási lehetőség.

Kisebb „ráncfelvarrás” ugyan, de nem elhanyagolható, hogy a Pénzügyek modul Kintlévőségkezelés menüpontjából a Fizetési felszólító (Egyenlegközlő) levél generálásakor már némileg eltérő szövegezésű levelet küld a rendszer a magánszemélyeknek, és a cégeknek. Automatikusan figyelembe veszi, hogy magánszemélyt, vagy céget szólít meg.

Raktár modul

Végül, de nem utolsó sorban a Raktár modulunkban történt változásokról ejtünk pár szót.

Az „árvariációk” témában már fentebb, a Partnerek-CRM modulhoz kapcsolódóan megírtuk az újításokat, mivel szorosan, mindkét modulhoz kapcsolódó funkcióról van szó.

Szállítói megrendelések workflow

Elsőként, a Szállítói megrendelések workflow kiegészült egy „Szállítás csúszik” gombbal. Ha a megrendelés „Szállító visszaigazolta” státuszban van, elérhető egy „Szállítás csúszik” nyomógomb. Itt jelezhető, ha csúszás történik az eredeti szállítási dátumhoz képest egy új dátum megadásával.

Másodszor, a „Szállítói megrendelések” lista képernyője is kiegészült új oszlopokkal.  Ezek a következők: Visszaigazolt, Készre jelentett, Leszállított. Ezáltal a kollégák már a lista képernyőn egyben, áttekinthetően láthatnak mindent, ami a munkájuk szempontjából kulcsfontosságú.

Bugfixek

  • Cégcsoport-kezelés esetén az Infopulton nem csak az adott cég, hanem a cégcsoport más tagjainak a projektjei is láthatók voltak, amihez alaphelyzetben nem volt láthatósági jogosultsága a felhasználónak. Ezt most javítottuk, mindenki csak azt a projektet láthatja, ami a cégéhez kötődik.
  • A Pénzügy modulban javításra kerültek Excel export hibák.
  • Adott projektben rögzített határidős teendők most már minden esetben bekerülnek a Naptárba, mivel eddig előfordultak esetek amikor nem történt meg.
  • A Pénzügy modul nyitólapjának jobb felső sarkában látható összesítő doboz számolási hibájának javítása.
  • Banki összepontozás CF flag javítás az MT940 kivonat formátumban.
  • A Dokumentum modulban iktatott állomány módosításakor, az iktatási sorból „kiesés” javítása.
  • Iktatott, csatolásra várók mappában nem minden a kategóriának megfelelő dokumentum jelent meg.
  • A Dokumentumok nyitólapon már nem érhetőek el bizonyos, más mappába feltöltött dokumentumok. Azok csak a saját mappájukban érhetők el.
  • Cégcsoport és költségszámla workflow esetén egyes felhasználók nem jelentek meg a jóváhagyók listájában.
  • Forintos költségszámlák bruttó végösszegét úgy képeztük, hogy a tételsorokat kerekítettük, majd a végén az összes tételsort összeadtuk. Ez bizonyos esetekben végösszeg eltérést okozott a kapott számlához képest. Így ezt is megváltoztattuk, most a tételsorokat kerekítés nélkül összeadjuk, és csak a végösszeget kerekítjük.