Első negyedéves frissítési csomag

Keretrendszer újdonságai

Design finomítást hajtottunk végre a Projekt modul mozaik nézetében és a Felhasználók és beállítások oldalon, mely a felület könnyebb kezelhetőségét, érthetőségét segíti.

A lapok tetején található “szuper kereső” algoritmusán finomításokat végeztünk. Ezen kívül a találati oldalon megjelenő lista rendezhető betű- és idő sorrendbe, csökkenő vagy növekvő módon. Így segítve a szükséges információk minél gyorsabb megtalálását.

Az egyes modulokban megjelenő dokumentum feltöltési lehetőséget kibővítettük, hogy a LibreOffice dokumentum típusokat is felismerje, feltöltésük engedélyezett legyen.

CRM modul

Mostantól lehetőséget biztosítunk a Partnerek adatlapjának “Pénzügyi beállítások” oldalán egyedi kedvezmény beállítására is. Ez azt jelenti, hogy nem csak az előre meghatározott, a Raktár modulban tárolt termékek adatlapjain megadható Kedvezmény 1, 2, 3 kategóriákat lehet kiválasztani, hanem azoktól eltérő, egyedi százalékos kedvezményt lehet definiálni. A kedvezmény egy szám érték, mely a számla, vagy szállítólevélen szereplő bármely termék/szolgáltatás árából levonandó százalékos értéket jelenti. Tehát ha egy partnerhez beállításra kerül 20%, akkor számlázás, vagy szállítólevél készítése esetén a számlán vagy szállítólevélen megjelenő tételsorokhoz automatikusan 20% kedvezmény kerül beállításra. Ez a kedvezmény a számlán és a szállítólevélen természetesen szabadon felülbírálható.

Eddig a CRM modulban történő teendő kiosztás – partnerhez kötött teendő felvétele – esetén a rendszer nem működött konzisztensen a Teendők modullal, az értesítés küldésének tekintetében. Ezt most szinkronba hoztuk, így ha teendőt a partner adatlapján vesznek fel, akkor a kijelölt felelős ugyanúgy automatikus email értesítést kap, mint a Teendők modulban.

Pénzügy modul

A NAV 2018. január 11-én új specifikációt tett közzé Online Számla rendszere felé küldendő adatok kapcsán. Ehhez átalakítottuk az eddig ismert specifikáció alapján készített fejlesztéseinket. Jelenleg készen állunk a NAV Online Számla rendszerének használatához szükséges adatok helyességének ellenőrzésére, számla beküldésére és a beküldött számlák befogadását követő asszinkron válasz lekérdezésére. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a fejlesztők számára fenntartott információs oldalt az esetleges változások, újdonságok mielőbbi megismerése érdekében. Javasoljuk, hogy kedves felhasználóink is kövessék figyelemmel a fejleményeket, mert a cégeknek is lesznek teendőik az Online Számla rendszer indulása előtt!

Projekt modul

 • Árajánlat generálásakor a letöltött XLS file neve a CO3 helyett, a fiók azonosítóját tartalmazza.
 • Aktuális projektek és Minden projekt nézetek esetében a rendszer megjegyezi a beállított rendezési szempontot. A rendezési szempont adott gépen, adott böngészőben kerül tárolásra cookie-k segítségével.

Munkalap készítési lehetőség

A Munkalap a Projektek Pénzügyi lapján egy gombnyomásra elérhető funkció. Segítségével a jelenleg is elérhető Árajánlat sablonnal megegyező XLS dokumentum generálható, amely minden főbb adatot tartalmaz, az alábbi különbségekkel:

 • Az “Árajánlat” cím helyett, “Munkalap” szerepel
 • Az egyes tételsorok egységárát és összesített árát nem tartalmazza a sablon
 • A tételsorok megjelenítésekor, ha tartozott a tételsorhoz belső megjegyzés, az megjelenik.
 • Nem tartalmazza a tételsorok alatti szöveges részt sem. Tehát a sablon a tételsorok listázását követően véget ér

Tételsoronkénti ajánlati ár megadási lehetőség

A projekt Pénzügyi lapján belül a Költség lapon megjelenő tételsorok esetében lehetőség van egyedi kiajánlási ár megadására. Ezt csak akkor jelenik meg, ha a költség sor a “Bejövő számla létrehozása” opció nélkül került felvezetésre. Ugyanis csak és kizárólag ebben az esetben van lehetőség számla adatain kívüli, járulékos információk felvitelére.

A költségelem normál – számla létrehozása nélküli – felvitele után, a költség elemre húzott egérmutató hatására megjelenő szerkesztés ikonnal lehet a költségsort megnyitni. A megnyitást követően megjelenik:

 • egy belső megjegyzés mező
 • és egy kiajánlott ár mező

A kiajánlott ár egy nettó érték. Kitöltését követően a rendszer automatikusan kiszámítja a nettó ár és kiajánlott ár közötti %-os különbséget, melyet a lapon megjelenít. A költségsor szerkesztését a “Mentés” gombbal lehet befejezni. A költségsor bármikor ismét megnyitható és szerkeszthető.

Árajánlat készítésekor a kiajánlott árral rendelkező tételek esetében a rendszer nem számít díjat az Alvállalkozói haszonkulcs alapján. Azoknál a tételsoroknál, ahol nincs kitöltve a kiajánlott ár, az Alvállalkozói haszonkulcs mértékével növelt ár kerül az Árajánlatba. Így mindkét módszer alkalmazható marad, akár vegyesen is.

Bugfixek

 • Naptár iCalendar szinkron nem tartalmazta az ismétlődő eseményeket.
 • A fiók előfizetésének lejáratáról értesítő oldal finomhangolása.
 • A reggeli 7:30-as naptári bejegyzéseket tartalmazó email értesítő javítása: az ismétlődő események nem szerepeltek az emailben
 • Raktár bizonylatok listázásának gyorsítása.
 • Raktár bizonylatok megnyitásának gyorsítása.
 • Raktár, Selejtezési űrlapok utólagos megnyitásakor bizonyos esetben az űrlap alján található termék fajta darabszám összesítő érték rosszul számolódott.
 • Raktárban a Termék mozgások jelentés lap alján található számszaki összesítés tévesen figyelembe vette a Leltár műveletekben szereplő mennyiségeket is.

Comments are closed.