Átfogó modul frissítések

Legújabb frissítéseink ismét a hatékonyságra, a funkcionalitásra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszálnak. Szinte az összes modulban felfedezhetők új funkciók és apróbb változtatások, melyek célja most is az üzleti folyamatok optimalizálása és az ügyfeleink igényeinek maximális kiszolgálása.

Raktár modul

Beszerzési igény gyűjtő

Amennyiben a Raktár modulban a Beszállítói megrendelések modul aktív, automatikusan létrejön egy ún. Beszerzési igény gyűjtő, amely folyamatosan frissül a vevői megrendelések által generált készlet szükségletek érzékelésekor. Annak érdekében, hogy ne halmozódjanak fel felesleges adatok, bevezettünk egy 250 soros limitet az igény gyűjtőre. Ha ezen a limiten túllép, a rendszer automatikusan törli a legrégebbi sorokat, így rendet tartva az adatok között.

Bizonylatok

Szintén a Raktár modulban, a Beszerzési folyamat lapon, a Bizonylatok menüpont alatt elérhető bizonylat lista Tételes exportját tovább bővítettük. Így még több fontos információt tartalmaz (pl. Bruttó súly, Csomagolás típusa, Országkód), így könnyebben kezelhetőek a beszerzési folyamat adatai.

Bővítettük továbbá, az ajánlatok és szállítólevelek listájából elérhető tételes XLS exportot is, amit felbővítettünk a bizonylatot létrehozó felhasználó nevével, illetve átrendeztük az oszlopokat és külön megjelenítjük a bizonylat teljes összegét és az egyes tételsorok összegét is. Így az Excel segítségével könnyedén lehet szűrőket alkalmazni az export formátumon, amivel a kimutatás könnyedén tovább elemezhető (pl.: értékesítési statisztikák céljából).

Ugyancsak a Raktár modult érintő apró változás még, hogy most már szállító levélből történő visszavételezés esetén is szerkeszthető a megjegyzés mező.

CRM – Raktár modulok ajánlat összefűzése

Amikor egy felhasználó a CRM modulból ajánlat készítést kezdeményez, majd a Raktár modul Ajánlat űrlapján elmenti az adatokat, a rendszer összefűzi az adott ajánlatot a választott ügyfél CRM adatlapjáról elérhető ajánlatokkal. Ezáltal egyszerűsödnek és átláthatóbbá válnak az ügyféllel kapcsolatos értékesítési tevékenységek és azok nyomon követése.

Projekt modul

Emoji beillesztés

Mostantól a Projekt modul Whiteboard szerkesztő felületén elérhető az emoji beillesztési lehetőség is. A szerkesztési lehetőségek sorában megjelenő emoji (hangulatjel) gomb segítségével könnyedén illeszthetünk be különféle emotikonokat a szövegbe, ami színesíti és élvezetesebbé teszi a kommunikációt. Mobiltelefonról használva pedig a megszokott módon lehet emojit a szövegbe szúrni – éppen úgy, ahogy iMessage vagy éppen Messenger üzenetben tennénk.

Ezt megalapozó fejlesztés volt, – amely a rendszer egészét érint – hogy az eddigi utf8 kódolásról a fejlettebb utf8mb4 típusra váltottunk át. Ezért mostantól a kiterjesztett karakterek, tehát például a feljebb említett emojik is beilleszthetők a szöveges mezőkbe. Ez a változtatás megnyitja az utat a kreatívabb és színes kommunikáció előtt.

Új projekt nézet

Elkészült egy új, Gantt-szerű projekt nézet. A Tartalék idők nevű nézet lehetővé teszi a fő projekt alatti szinten elhelyezkedő al-projektek átfutási idejének és az azok közötti esetleges üres, munkával (nem lefedett) napok megjelenítését. Így láthatóvá válnak a projektek átfutásában található idő tartalékok.

További kicsi újdonság a modulban, hogy a Pénzügyi lapon a Terv/Tény összesítés mellett egy százalékos érték is megjelenik már – a tervhez képest történő teljesüléséről.

Pénzügy modul

Számlázás és exportálás

Mostantól a Proforma számlák külön elmentésre kerülnek, és az abból készült Vevői számlával a rendszer automatikusan összefűzi őket. Ez lehetővé teszi a Proforma visszakeresését az elkészített számláról.

Amennyiben van aktív Költségszámla workflow előfizetésünk, és egy számlát manuálisan fizetettre állítunk, akkor a berögzített összeg bekerül a számla Munkafolyamati előzményei közé, így nyomon követhető, hogy ki, mikor, mekkora összeget könyvelt fel a számlához.

Végül, a Pénzügyek modul utolsó változása, hogy a Beállítások lap új dizájnt kapott, és idegen nyelvű vevői számla nyomtatása esetén automatikus fordítások történnek a számla fejlécében az adószám és bankszámlaszám kifejezésekre.

Munkaidő modul

A Munkaidő modulunkat érintette most a legkevesebb frissítés. Ezek közül az egyik, hogy mostantól a modulban inaktív állapotban lévő felhasználókhoz is lehet munkaidőt rögzíteni.

Továbbá, az adott napi rögzített munkaidőket részletező popup ablakban nem csak az idő mennyiségét, hanem a tól-ig időpontokat is láthatjuk.

Bugfixek

  • Raktár modulban a Beszállítói megrendelések modul megléte esetén, PO lista szűrjön a raktáros által éppen használt cégre, cégcsoport kezelés esetén
  • Raktár/Ajánlatok és CRM/Ajánlatok összefűzésekor mindkét irányba szinkronizálódjon a nyert és bukott állapot
  • Raktár/Ajánlatok és CRM/Ajánlatok összefűzésekor ha módosul az ajánlat, akkor a CRM modulban az ne keletkeztessen új ajánlati bejegyzést
  • Elfelejtett jelszó esetén a jelszó generálásakor olyan speciális karakterek is a jelszóba kerülhettek, ami megakadályozta a belépést
  • Pénzügy, költségszámla workflow esetén, fizetett számla ismételt mentésekor, a fizetés napja az aktuális dátumra váltott
  • Angol nyelvi javítások
  • Raktár / Szállítólevél készítésekor a mennyiségi egység és az áfa kulcs, a megjelenő listából választás esetén minden sorba bemásolta a kiválasztott értéket, nem csak abba, ahol a kiválasztás megtörtént