Projektek tipizálása és készlet címkézés

Apróbb finomhangolások mellett, izgalmas újdonságok váltak elérhetővé a rendszerben. Célunk továbbra is az, hogy a CO3 a legrugalmasabban alakítható, legjobb eszköz legyen a mindennapi feladatokhoz. A megszokott módon bemutatjuk az új funkciókat, és kitérünk a hibajavításokra is.

Projekt modul

A legtöbb változás a projekt modulunkat érintette.

person working on blue and white paper on board

A projektek teljesítettségét korábban egy csúszka segítségével lehetett hajszál pontosan beállítani. Azonban azt tapasztaltuk, hogy ezt felhasználónk nem használják, így a lehetőséget elrejtettük. Ugyanakkor mégis igény mutatkozik a projektek előrehaladásának valamilyen szintű kimutatására. Így a százalékos teljesülést státusz csoporthoz rendeltük és automatizáltuk. Amennyiben egy projekt „lezárt” állapotú, akkor a teljesítettsége automatikusan 100%-ra, míg a „folyamatban” állapotúak teljesítettsége 50%-ra áll automatikusan. A rendszer pedig továbbra is automatikusan kalkulálja a több al-projekttel rendelkező szülő projektek aktuális teljesítettségét az al-projektek teljesülésétől függően.

Ezzel együtt a Gannt nézetben megjelenő átfutási időket mutató csíkok színe a státusz csoportok színeivel megegyező lett a könnyebb áttekinthetőség végett.

Fontos újítás, hogy mostantól már projekteket is lehet API-n keresztül a rendszerbe küldeni, vagy már meglévőt módosítani. Így, ha valaki ilyen irányú integrációban gondolkodik, már ez sem lehet akadály.

És végül, egy igazán nagy újítás a modulban: immár lehetőség nyílik projekt típusok megadására is a rendszerben, azaz a projektek „tipizálhatóvá” váltak. A típusokhoz pedig egyedi mezők és státuszok rendelhetők.

Ez óriási előrelépést jelent a projektszemlélet szerint működő cégek esetében, hiszen így teljesen testre szabhatóvá válik a projektek működése. A funkció igénybe vételének első lépése az, hogy a Projektek / Beállítások / Projekt típusok alatt a cég működését leképző, különféle projekt fajták, típusok létrehozásra kerüljenek. Ezek definiálását és rögzítését a fiók SuperAdmin felhasználója teheti meg. Ezt követően, ezekhez az elnevezésekhez saját státuszokat és típus függő egyedi mezőket lehet rögzíteni. Később, új projekt felvitelekor, vagy módosításkor a projekt típusát kiválasztva, a projekt adatlap, illetve az azon tárolt adatok és státuszok a típustól függően eltérhetnek. Így még könnyebb a napi működést a rendszerbe ültetni, legyen szó szerződés kötésről, ingatlan nyilvántartásról vagy éppen építőipari kivitelezési projekt különböző munkafázisairól.

Pénzügy modul

A Pénzügy modulban kicsi, ám annál hasznosabb frissítés történt: a számlalista nézet betöltésekor mindig szinkron módon történt meg a NAV online számla elérhetőségének ellenőrzése is. Ez némileg lassította a számla lista betöltését, ha a NAV oldalán üzemzavar volt. Ezért mostantól a NAV működési státusz lekérdezését asszinkronná alakítottuk, mellyel gyorsul a számlalista megjelenítése NAV problémák esetén is, a pénzügyes kollégák legnagyobb örömére.

Másik apróság, hogy költségszámla workflow használata esetén, ha egy számlát visszautasításra kerül, akkor kötelezően ki kell választani egy értesítendő kollégát vagy csoportot, akik azonnali email értesítést kapnak a visszautasítás tényéről.

Munkaidő modul

Legfiatalabb modulunk, a Munkaidő modul sem maradhatott ki a frissítési csomagból. Mostantól szabadságok mellett betegséget és fizetés nélküli szabadságot is lehet rögzíteni. Ezért a „Szabadság” felviteli elnevezés „Távollét”-re módosult. A gomb megnyomásával, az űrlapon kiválasztható, hogy szabadságot, betegséget vagy fizetés nélküli szabadságot szeretnénk rögzíteni. Ezen kívül, munkaidő rögzítésénél előre, vagy utólag már nem csak egy-egy, hanem akár több napra, ugyanazon időpontra is lehet rögzíteni.

black framed Ray-Ban Wayfarer sunglasses on top of book

Raktár modul

Végül, de nem utolsó sorban elérkeztünk az utolsó frissítéshez is, ami a Raktár modulhoz kapcsolódik. Itt egy apró átalakítás történt, viszont funkcionalitásában sokat segít a felhasználóknak.  Szállítólevélen, melyről már történt visszavételezés, azaz visszavételezett státuszban van, a bizonylaton a jobb felső sarokban a „kapcsolódó számlák” kijelzése mellett, a visszavételezési bizonylatszám linkként kerül megjelenítésre. Ez azt jelenti, hogy a linkre kattintva, a felhasználót a rendszer automatikusan átviszi a visszavételezési űrlapra, ahonnét a „Szállítólevél száma” linkre kattintva szintén automatikusan, visszajut a felhasználó a Szállítólevél bizonylatára. Ezzel az apró újítással értékes időt spórolunk az érintett felhasználóinknak.

A készlet címkézés egy olyan újdonság, mely lehetővé teszi, hogy egy-egy bevételezést címkézzünk – azaz az összes bevételezett készlet megkapja ugyanazt a címkét. Ezt követően, ha készlet csökkentő műveletet végzünk – azaz vevői megrendelést, szállítólevelet készítünk, mozgatunk, vagy éppen selejtezünk – megadhatjuk, hogy pontosan mely címkéről szeretnénk ezt megtenni. Így például ha egy építési projekt érdekében árut szereztünk be, amit címkével látunk el, akkor nyomon követhető, hogy miként változik a címkéhez rendelt mennyisége – például elfogy. A készlet címkézést a Raktár / Beállítások / Általános fülön a „Raktárkészlet címkézése” opcióval lehet bekapcsolni.

Bugfixek

  • A Dokumentum modulban, hogy az automatikusan létrejövő „delivery_note” és „purchase_order” kategóriáknak nem jelent meg a rendes magyar elnevezése.
  • A banki kivonat file betöltését követően, ha sikeresen összepontozásra került egy-egy tétel, akkor költségszámla workflow használata esetén nem került a workflow léptetésre a „fizetett” státuszba.
  • A banki kivonat file betöltését követően a kimenő számla fizetett állapotba került, de a fizetési története nem töltődött megfelelően.