Automatizált megoldások, amik a kezed alá dolgoznak

Újra örömmel osztjuk meg az elmúlt 1-2 hónap újabb fejlesztéseit és újdonságait, melyekkel ismét gazdagítottuk a CO3-t vagy éppen csak finomhangoltunk rajta. A célunk, hogy ahol lehet automatizált megoldásokat vezessünk be, hogy a munkavégzés gyorsabb, komfortosabb lehessen.

A frissítések a már megszokott módon sok modult érintenek és számos újítást hoznak. Ezeket a modulonként gyűjtöttük össze, hogy könnyebben áttekinthető legyen, milyen újdonságok érkeztek a rendszer különböző pontjaira.

person writing on white paper

Infopult modul

A legszembetűnőbb változáson a CO3 nyitó képernyője, az Infopult ment keresztül. A modul a frissítéssel nem csak színesebb, és átláthatóbb, de interaktív is lett. Talán nem hazudunk, ha azt állítjuk: az Infopult modulunk egy új dimenzióba lépett.

Az új widgetek automatikusan gyűjtenek ki információkat a cég tevékenységének eredményességéről, működésérő. A widgeteken belül a grafikonok, számadatok kattinthatók, az adott modul megfelelő részére juthatunk. Hogy a megjelenő kép ne legyen statikus, a widgetek a „drag-n-drop” („fogd és vidd”) módszerrel helyezhetők át abba a sorrendbe, amely számunkra a legmegfelelőbb. Így mindenki önmaga döntheti el hogyan és mi alapján rendezi el a legfontosabb eseményeket és funkciókat a képernyőn. Jelenleg 8 információs doboz érhető el, (természetesen mindenki a jogosultságának megfelelőket láthatja) de a jövőben a terveink között szerepel még néhány hasznos információt megjelenítő újabb widget fejlesztése és publikálása.

Partnerek-CRM modul

A CRM modul kevésbé látványos, viszont annál hasznosabb funkcióval bővült, ami nem más, mint a Partnerek összevonásának teljesen automatizált lehetősége.

Sok esetben előfordulhat, hogy a rengeteg adminisztrációs feladat közepette egy-egy partner többször is rögzítésre kerül. Amennyiben pedig már számla, vagy szállítólevél is kapcsolódik az adott partnerhez, sajnos azt már törölni sem lehet. Mégis jó lenne, ha a partner adatbázisunk tiszta maradna, ugyanazt a partnert csak egyszer tartalmazná. Tehát, ha valamilyen oknál fogva többször is rögzítésre került ugyanaz a partner, és nehéz lenne vagy nem is lehetséges az adatokat egyesével átmásolni az egyik adatlapról a másikra, akkor az összevonás lehetőséget kínál a probléma megoldására.

Az összevonás funkció lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a ‘forrás’ és ‘cél’ partnert, majd a rendszer automatikusan átvezeti a forrás partner összes kapcsolódó adatát és anyagát. Így például a CRM adatlaphoz kapcsolódó összes bejegyzést, a rögzített kollégákat, ügyféltörténeteket, teendőket, minden projektet és azok bejegyzéseit, adatait, a dokumentumokat, szállítóleveleket, szállítói megrendeléseket, számlákat és minden egyebet, ami valaha a forrás partnerhez kapcsolódóan készült, minden automatikusan átkerül a célpartnerhez, és semmi sem veszik el.

Egyszerű, gyors, biztonságos és hatékony módja az ügyfél adatok megfelelő rendezettségben tartásának.

man standing in front of group of men

Pénzügyek modul

Mint sokszor, most is a Pénzügyek modul funkciói kapták a legnagyobb figyelmet, így most is itt történt a legtöbb frissítés bevezetése.

A modul egyik újdonsága, hogy banki fájl készítésekor a rendszer már automatikusan kiszűri a mínuszos költségszámlákat. Ez azért lehet előnyös, mivel segít a költségkezelésben, időt és erőforrást takarít meg, valamint csökkenti a hibalehetőségeket a folyamat során.

Másik frissítés, hogy megjelent a továbbszámlázás lehetősége a modulban. Ez lehetővé teszi a beérkezett költségszámlákból egy gombnyomással vevői számlák egyszerű és gyors létrehozását, ami időt takarít meg és hatékonyabbá teszi a számlázási folyamatot azon cégek esetén, akiknek ez a számlázási eljárás fontos. Természetesen a szállítói számla adatait automatikusan átörökli a vevői számla, ahol még árrés megadására is lehetőség van.

Apróbb csiszolás ugyan, de érdemes említést tenni a devizás számlákhoz kapcsolódó újdonságról is. Ennek keretében mostmár devizás számla másolása esetén a számla másolásának napján érvényes árfolyamot emeljük be, nem az eredeti számla árfolyamát, ezzel is segítve a pénzügyesek munkáját.

A másik alig észrevehető, de mégis praktikus új kialakítás, hogy a modul Kintlévőség kezelés részében a „Hamarosan lejáró és lejárt” számlák két részre lettek bontva: Követelésekre (lejárt vevői számlák) és Tartozásokra (lejárt költségszámlák). Ezzel a megoldással szintén a pénzügyeseknek igyekszünk segítséget nyújtani a könnyebb visszakereshetőséget illetően.

Végül, a modulhoz kapcsolódó utolsó frissítés a proforma számlákkal kapcsolatos. Proforma számla megnyitása esetén, amennyiben a számla kiállításának dátum módosítása tiltott a fiókban, akkor a rendszer automatikusan az aznapi dátumot jeleníti meg. Ugyanígy, a proforma ismételt megnyitásakor a dátum átáll az aktuális napra.

Dokumentumok modul

A Dokumentumok modulban most mindössze egy újítás történt, mégpedig, hogy mostmár iktatószám alapján is kereshetünk a dokumentumok között.

Raktár modul

Végül a Raktár modult érinti az utolsó konfigurációs beállítás. Szállítólevélből készített számla esetén eddig csak korlátozottan lehetett adatokat módosítani. Most már megváltoztatható a devizanem, a mennyiségi egység, és az áfa kulcs is. A lehetőség beállításához a mi segítségünk is szükséges, így akinek ezek a funkcionalitások fontosak, kérjük, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Bugfixek

  • Javításra került az elektronikus aláírt PDF duplán csatolása emailben történő kiküldés esetén.
  • Kezelésre került az ún. üres user agent string probléma.
  • Ügyféltörténeti bejegyzések oldalszámának javítása korábbi bejegyzés szerkesztése esetén.
  • Kintlévőség kezelés esetén javításra került, hogy átveszi a Számla kereső bizonyos beállításait.